spankingforum.nl
smverhalen.nl
Spanking & Sm Forum

Forum:
Welkom
SpankingForum
SM Verhalen
Spanking Verhalen
Overzicht & Uitleg

Zoek op:
verhalen om mee te beginnen   om mee te beginnen
Goud! prachtige en milde verhalen, eerste keus van de Beheerder  prachtig en mild
Verhalen met heel bijzonders volgens de Beheerder - glij over het pictogram om te weten wat    bijzonder
  spanking verhalen
verhaal pictogram
schrijversnaam
uitgebreid zoeken

Nieuw:
Afgelopen Week
Afgelopen 2 Weken
Afgelopen Maand

Handig:
Aanmelden
Log In
Log Uit
Wijzig Profiel
Site-etiquette
FAQ: veelgestelde vragen

Aanbevolen:
Erobird Boekenwinkel

sm & spanking verhalen & forum

Welkom
Forum
Verhalen
Spanking
Verhalen
  Verhalen
Zoeken
Boekwinkel
Aanmelden
Log In  Log Uit

SubDom Icoontjes

Ze geven aan:
 • de sm-verhouding tussen de hoofdpersonen: dominant-sub, en man-vrouw
 • en de verhouding tussen actie en gevoelens binnen een verhaal

  Hoe zijn de icoontjes vormgegeven?
 • de dom-sub relatie door de (internationale) symbolen M F en m f: male en female.
 • de actie - gevoelens verhouding door een steeds donkerder achtergrondkleur naarmate het actie-karakter belangrijker wordt.


  dom-sub

  De dom-sub relatie zijn uitgedrukt in 11 combinaties van:
  M m: male;
  F f: female;
  M F: dominant;
  m f: sub
  Alleen de solo Dominant zijn overgeslagen (want een verhaal daarover lijkt vrij onwaarschijnlijk).
  f: weinig actie veel gevoelens    m: weinig actie veel gevoelens  ... de solo-sub? Wat denk je van een sub die zichzelf slaat, of zichzelf in vernederende omstandigheden brengt? Of waar zeer onduidelijk is wie de dominant is, of zelfs òf er wel een dominant is?
  MF-mf: weinig actie, veel gevoelens   De combinatie van MF-mf staat -naast een verhaal met een dominante vrouw en man, die een vrouwelijke en mannelijke sub onderhanden nemen- ook voor orgie-achtige bijeenkomsten. Zelfs als bijvoorbeeld de M-f relatie het belangrijkste is. Als een 'orgie' echter even in de zijlijn genoemd wordt, telt dat weer niet mee.
  Wat ook niet van belang is, is hoeveel personen er zijn. Immers: ook M-f kan slaan op 10 mannen en één vrouw (wil je op dat soort verhalen zoeken, dan werkt een pictogram overigens beter, bijvoorbeeld "de sm club" of "toeschouwers)".
  De M en m, alsmede F en f kan zelfs op dezelfde persoon slaan: een switch verhaal.
  Samengevat:
   MF-mf: weinig actie, veel gevoelens    voor een switch verhaal
    voor een uitgesproken orgie
    en natuurlijk voor een 'gewoon' M m F f verhaal   


  actie

  Onder "actie" wordt verstaan in hoeverre het sm-spel / sm-handelingen voor het verhaal van belang is.
  Het gaat er dan vooral om hoeveel aandacht de beschrijving van de actie krijgt in het verhaal, niet hoeveel verschillende acties er zijn.
  Een paar voorbeelden:
  De beschrijving van een spanking kan binnen het verhaal heel erg belangrijk zijn, maar uiteindelijk in relatief weinig woorden beschreven worden: in het verhaal nemen de gevoelens van de hoofdpersoon een belangrijke plaats in weinig actie.
  De beschrijving van de spanking zelf krijgt wel heel veel aandacht, eventueel inclusief het hele ritueel daaraan vooraf en na afloop: in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats veel actie.
  Vanzelfsprekend geldt dat ook voor een uitgebreide beschrijving van diverse sm-handelingen - inclusief de eventuele beschrijving van seks overigens: in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats veel actie.
  Maar een intensieve beschrijving van de verlangens van de hoofdpersoon en diens pogingen die verlangens te realiseren, gevolgd door een korte beschrijving wat er uiteindelijk allemaal gebeurde, is dat niet: in het verhaal nemen de gevoelens van de hoofdpersoon een belangrijke plaats in weinig actie.


  gevoelens

  Onder "gevoelens" verstaan we hier de manier waarop de gevoelens van de hoofdpersoon in het verhaal beschreven wordt: wat die denkt, voelt, meemaakt.
  En dat dan vooral 'driedimensionaal'.
  Een verhaal waarin de hoofdpersoon voortdurend geil is en de variatie vooral bestaat uit geil, heel erg geil en supergeil, is voor mijn vrij ééndimensionaal: in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats weinig gevoelens.
  Een verhaal waarin de angst van de hoofdpersoon een grote rol speelt, en waarin wordt beschreven hoe deze steeds een beetje banger wordt, en hoe diens angst steeds verandert van karakter, ligt dat anders: in het verhaal nemen de gevoelens van de hoofdpersoon een belangrijke plaats in veel gevoelens.
  Terwijl een feitelijke constatering dat de hoofdpersoon van verlangend, naar bang, naar nieuwsgierig naar geil gaat, om tenslotte te besluiten dat SM helemaal is waar deze behoefte aan heeft, dat niet is. Het gaat dan in feite vooral om de actie, niet dat je die gevoelens ook kunt invoelen: in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats weinig gevoelens.


  gevoelens + actie

  Ik heb met deze elementen een driedeling gemaakt.
  De uitersten spreken voor zich:
 • veel actie, weinig gevoelens: achtergrondkleur in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats
 • weinig actie, veel gevoelens: achtergrondkleur in het verhaal nemen de gevoelens van de hoofdpersoon een belangrijke plaats in

  Maar je hebt natuurlijk ook verhalen waarin beide elementen belangrijk zijn:
 • actie plus gevoelens: achtergrondkleur in het verhaal zijn zowel de (sm)actie als de gevoelens van de hoofdpersoon belangrijk
  In feite vormt dit de restgroep: je kunt niet stellen dat er weinig (sm) actie plaatsvindt, noch dat de beschrijving van gevoelens onbelangrijk binnen het verhaal is.


  33 icoontjes

  in het verhaal nemen de gevoelens van de hoofdpersoon een belangrijke plaats in weinig actie, veel gevoelens  

  M-f: weinig actie veel gevoelens   F-m: weinig actie veel gevoelens   M-m: weinig actie veel gevoelens   F-f: weinig actie veel gevoelens   MF-f: weinig actie veel gevoelens   MF-m: weinig actie veel gevoelens   MF-mf: weinig actie, veel gevoelens   M-mf: weinig actie veel gevoelens   F-mf: weinig actie, veel gevoelens   f: weinig actie veel gevoelens   m: weinig actie veel gevoelens  

  in het verhaal zijn zowel de (sm)actie als de gevoelens van de hoofdpersoon belangrijk actie plus gevoelens  

  M-f: actie plus gevoelens   F-m: actie plus gevoelens   M-m: actie plus gevoelens   F-f: actie plus gevoelens   MF-f: actie plus gevoelens   MF-m: actie plus gevoelens   MF-mf: actie plus gevoelens   M-mf: actie plus gevoelens   F-mf: actie plus gevoelens   f: actie plus gevoelens   m: actie plus gevoelens  

  in het verhaal staat de (sm) actie op de eerste plaats veel actie, weinig gevoelens  

  M-f: veel actie, weinig gevoelens   F-m: veel actie, weinig gevoelens   M-m: veel actie, weinig gevoelens   F-f: veel actie, weinig gevoelens   MF-f: veel actie, weinig gevoelens   MF-m: veel actie, weinig gevoelens   MF-mf: veel actie, weinig gevoelens   M-mf: veel actie, weinig gevoelens   F-mf: veel actie, weinig gevoelens   f: veel actie, weinig gevoelens   m: veel actie, weinig gevoelens  


  gebruik Sub-Dom icoontjes

  Sub-Dom icoontjes worden geplaatst bij alle aanbevolen verhalen.
  Oftewel:
 • verhalen in de rubriek "aanbevolen"
 • verhalen van Gastschrijvers op de hoofdsite
 • de boeken van Paul Gérard en enkele van de afzonderlijke verhalen
 • een aantal verhalen van onze 'veel'schrijvers: schrijvers die een eigen rubriek hebben
  alsmede:
 • recent geplaatste verhalen
  (verhalen in de 'etalage': de openingspagina van "plaats hier je verhaal"; verhalen blijven hier ongeveer 2 maanden staan, voordat ze verhuizen naar hun eigen rubriek.)
  Dat impliceert dat verhalen die na twee maanden naar de rubriek "diverse verhalen, allerhande schrijvers" verplaatst worden hun Sub-Dom Icoontje en VerhaalPictogrammen verliezen.

  Je kunt een verhaal zoeken op een Sub-Dom icoontje.
  Zo vind je de door ons aanbevolen (èn recente) verhalen van je eigen smaak.
  Dus:
  Zoek op SubDom Icoontje
  eventueel natuurlijk in combinatie met Verhaal Pictogrammen.
  Zie:
  Overzicht + Toelichting VerhaalPictogrammen •